Temmuz 8, 2025

BAİBÜ’den Kıbrıscık’ta Dijital Öykü Anlatımı Atölyesi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi, Kıbrıscık'taki karate yapan çocuklarla düzenlediği 'Dijital Öykü Anlatımı Atölyesi' nde, çocuklar kıssa anlatımında dijital marifetler kazandı. Atölyeye katılan akademisyenler ve genç iletişimciler, çocukların ferdî muvaffakiyet öykülerini dijital platforma taşıdı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İletişim Fakültesi, Kıbrıscık’ta karate sporu yapan çocuklarla buluşarak “Dijital Öykü Anlatımı Atölyesi” düzenledi.

Akademisyenler ve genç iletişimcilerin rehberliğinde gerçekleşen atölyede, çocuklar hem kendi öykülerini anlattı hem de dijital maharetler kazandı.

Doç. Dr. Rengim Sine Nazlı, Doç. Dr. Ahmet Tuncay Erdem ve Arş. Gör. Dr. Mahmut Rıfkı Ünal öncülüğünde gerçekleşen atölye, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü konut sahipliğinde, Nitelikli Eğitim ve Toplum Derneği işbirliğiyle yürütüldü. Konut sahibi, karate antrenörlüğü yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Damar oldu.

Bolu’yu muvaffakiyetle temsil eden karateciler, atölye kapsamında kendi hayatlarından ve spor seyahatlerinden kesitler sunarak öykülerini kayda aldı. Çocuklar evvel öykülerini fotoğraflarla anlattı, akabinde spor merkezi ve etrafında fotoğraflar çekti.

Ortaya çıkan tüm görsel-işitsel materyaller, iletişim fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından dijital öyküye dönüştürüldü. Teorik bilgilerini alanda uygulama talihi bulan öğrenciler için bu proje, birebir vakitte eğitici tecrübe oldu.

2024–2025 eğitim öğretim yılında başlatılan atölye, Kıbrıscık’ın spor alanındaki muvaffakiyetlerini dijital platformlara taşıyarak lokal öykülerin görünürlüğünü artırdı.

Karate yapan çocukların anlatıları, sırf ferdî muvaffakiyet öyküleri değil, tıpkı vakitte küçük ilçede sporun, dayanışmanın ve eğitimin nasıl bir ortaya gelebildiğinin canlı örneği oldu.

Çalışmaları yakından takip eden Kıbrıscık Kaymakamı Metehan Güngör, projeden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek benzeri toplumsal sorumluluk çalışmalarının ilçede devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Atölyeye katılan yüksek lisans öğrencileri Bilal Erkan Paha, Nurgül Acar Kazmacı, Berfu Bayav Oflaz, Doğanay Yılmaz ve Mariam Javakhishvili, çocuklarla birebir çalışarak hem üretim hem de teknik süreçlerde vazife aldı.

Kaynak: AA / Mehmet Emin Gürbüz – Yeni

About The Author